Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bizonyított: a zika felelős a kisfejűségért

  Miután több kisfejűségi rendellenességel világra jött újszülött agyában is megtalálták a zika vírust, a brazil tudósok bizonyítottnak látják, hogy a vírus a felelős a születési rendellenességért. Ezt Lucia Noronha, a Brazil Pathologiai Társaság elnöke jelentette be.

  A vizsgálatokat a Paraná városban működő Pápai Katolikus Egyetem kutatói végezték el, miután mintákat kaptak a betegséggel foglalkozó Oswaldo Cruz Alapítványtól. Hasonló mintákat kapott az Egyesült Államokban működő CDC egészségügyi szervezet is, melynek kutatói ugyancsak megtalálták a mintákban a zika vírust, véget vetve ezzel a betegség okairól szóló kétségeknek.

 A betegség terjesztéséért elsősorban a sárgaláz-szúnyog a felelős, de nagy valószínűséggel a testnedvekkel is terjed, így a kutatók újra felhívták a figyelmet arra , hogy a gyermeket váró nők kerüljék a csókolózást, csak olyan evőeszközt használjanak, amelyről biztosan tudják, hogy nem használhatta  vírussal fertőzött személy és amennyiben szexuális kapcsolatot létesítenek, mindenképpen használjanak óvszert. S mindenképpen az a legfontosabb, hogy ne kerüljenek kapcsolatba a betegséget terjesztő szúnyogokkal.

 A WHO egyébként továbbra is fenntartja a betegséggel kapcsolatban hirdetett szükségállapotot, mivel sem oltóanyag, sem gyógyszer nem áll még rendelkezésre.Brazíliában jelenleg 55 000 katona küzd a szúnyogok ellen.

 Október óta csak Brazíliában 4000 újszülött esetében lépett fel a zika-fertőzés gyanúja, 462 esetben már bizonyítást nyert a vírus jelenléte.

 A becslések egyébként másfélmillió lehetséges érintettből indulnak ki, így Brazília jelenleg a betegség által leginkább érintett ország.

 Szúnyogírtás egyébként jlenleg dél-amerika több országában is folyik, mint a mai kutatási eredmények bizonyítják, teljes joggal.

Craracas,Venezuela

Cali, Kolumbia

 Managua, Nicragua

0 Tovább

Kezek nélkül zongorázni

 Alekszej Romanov szerelmes a zongorába. Bár kezeit elvesztette, az orosz fiú tizenhárom éves korában egyedül tanult meg zongorázni és gyönyörűen játszik a hangszeren. Tehetségét bizonyítja, hogy már szimfonikus zenekarokkal is koncertezett.

0 Tovább

Ki az igazi Kim Kardashian ?

  Meg tudod mondani ? Talán igen, talán nem, nézd meg a képet.

 Na jó, a baloldali az igazi Kim, de Kamilla Osman divatbloggerina annyira hasonlít rá, hogy észre sem vennéd a különbséget, ha valaki az írná a fotója alá, hogy ő Kim. A különbség egyébként még annyi, hogy Kamilla szépségéhez semmilyen  sebészeti beavatkozás sem kellett, ő magától ilyen és erre joggal büszke is.

 Felismered Angelina Jolie-t ?

 Most képzeld el, hogy ha olyan képek lennének, amelyeken egyidősek.Akkor különösen nehéz lenne megmondani, hogy ki is a hasonmás . Persze a jobboldalon látható skót Chelsea Marr jóval fiatalabb, csak 24 éves, de bármikor elhinnénk, hogy Angelina egy néhány évvel ezelőtti fotójáról van szó.

 Megan Fox ? Gond nélkül megmondod ?

 Pedig nem könnyű, mert a brazil Claudia Alende pont úgy néz ki, mint Megan, ő is azt mondja magáról, hogy semmilyen szépészeti beavatkozás sem érte. A braziloknak mindenesetre így tetszik, a húszéves lányt 2014-ben megválasztották a második legszebb brazil nőnek .

 Bradley Cooper-rel is menni fog ?

Sikerült megmondanod, melyikük az igazi és melyik a hasonmás ?

Ha sikerült, akkor egyben tévedned is sikerült, mert ők mindenketten hasonmások, az ikerpár Matt és Scott Katzenbach, akik először irtóra élvezték, hogy hasonlítanak Cooper-re, de lassan kezd elegük lenni belőle. Legalábbis elkezdtek ugyanúgy panaszkodni, mint a nagyok...

..egyébként ő az igazi Bradley Cooper...

A végére még az ismert Clooney - klón is bekerülhet, de csak azért, hogy lássuk, a fenti hasonmások mennyivel jobban hasonlítanak az eredetire, mint Clooney hasonmása. Akiről egyébként még nem lehet tudni, hogy kicsoda, de valószínűleg egy izraeli színész, mert egy izraeli reklámban tűnt fel. Éppen mint Clooney hasonmása.

2 Tovább

Jobb,mint a Star Wars

 Ettől egészen biztosan elszédülsz ! Nem trükk, nem animáció, ilyen az, amikor két drón valóban üldözi egymást és két abszolút profi irányítja őket.

0 Tovább

A vihar nem játékszer

 A felvétel pár naoja készült a francia tengerparton. A tiltás ellenére másztak le a tűristák a vízez, hogy megnézzék a hullámokat. Most is kiderült, hogy a viharral, a tengerrel nem célszerű játszani. Előre annyit, hogy mindenkit kimentettek a végén . Elég 2.10-től  nézni a felvételt......

10 Tovább

torrente

blogavatar

Meg lesz oldva.Bármi.

Utolsó kommentek